"Hayat Nasıl? 2024" (How is Life? 2024) başlıklı raporda, Türkiye, pek çok alanda son sırada yer alarak, vahim bir tablo ortaya koydu. OECD ülkelerinde ortalama yaşam memnuniyeti puanı 6,7 iken, Türkiye'de bu rakam 4,9'a kadar düştü. Bu durum, Türkiye'nin yaşam memnuniyeti sıralamasında 41 ülke arasında sonuncu sırada yer almasına neden oldu. Sosyal adaletsizlik ve diğer ekonomik zorluklar, Türkiye'deki vatandaşların yaşam kalitesini etkiliyor.

Eğitim sigortası, mali risklere karşı koruma sağlıyor Eğitim sigortası, mali risklere karşı koruma sağlıyor

Rapor, 15 yaşındaki öğrencilerin gıdaya erişimi konusunda da Türkiye'yi olumsuz bir şekilde işaret etti. Türkiye, gıdaya erişimde en kötü durumda olan ülke olarak listede yer aldı. Özellikle, son 30 gün içinde haftada en az bir gün hiç yemek yemediğini belirten öğrencilerin oranı, OECD ülkelerinde yüzde 8 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 20'ye ulaştı.

Cinsiyet eşitsizliği konusunda da Türkiye, 41 ülke arasında son sırada yer aldı. Bu durum, kadınların iş gücüne katılımı, ücret eşitsizliği ve genel toplumsal eşitsizlik gibi alanlarda Türkiye'de ciddi sorunlar yaşadığını vurgulamakta.

Sosyal adaletsizlik sıralamasında da Türkiye, sondan ikinci sırada yer alıyor. Bu da, toplumda giderek büyüyen eşitsizliği ve gelir adaletsizliğini gösteriyor. Ayrıca rapora göre, Türkiye'nin istihdam oranı da son derece düşük. 

Editör: İlminur Atçı