Sigorta sektörü hem ekonomik büyüklüğü hem de sağladığı istihdam olanaklarıyla reel sektörü desteklemeye devam ediyor. Sigorta Brokerleri Derneği (SBD) Başkanı Cenk Ecevit, sektördeki büyük dönüşümü ve 2025 hedeflerini değerlendirdi.
Bireysel Emeklilik Sistemi’nde emekliliğe hak kazanmak ve devlet katkısının tamamını alabilmek için, sisteme giriş tarihinden itibaren en az 10 yıl sistemde kalmak ve 56 yaşını tamamlamak gerekiyor. Sistemin başından 2024 yılsonuna kadar 339 bin 575 katılımcı BES’ten emeklilik hakkını kullandı.
Quick Sigorta, Türkiye sigorta sektöründe hızlı bir yükselişle dikkat çekerken, 2025 yılı için acenteleri ve brokerleri ile daha güçlü ve verimli iş birlikleri kurmayı hedefliyor. Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, 2025’teki hedeflerini, sektördeki dijital dönüşümü ve acente-broker iş birliklerinin nasıl daha verimli hale getirileceğini açıkladı.
2100 yılına kadar Türkiye nüfusunun 55 ila 77 milyon arasında olması öngörülüyor. Yaşlı nüfus oranındaki artış ise demografik yapıyı köklü bir şekilde değiştirebilir.
TÜİK verilerine göre enflasyon martta, aylık yüzde 2,46 artarak yıllık 38,10 oldu. Böylece enflasyon 39 ayın en düşüğüne geriledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, arife gününü de kapsayan 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde otoyollardan toplam 8 milyon 425 bin 491 aracın geçiş yaptığını kaydetti.
Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, “Sigorta sektörü, karmaşık ürün ve süreçleri nedeniyle müşteriyle doğru ve güvenilir bir bağ kurmayı gerektiren bir yapıya sahiptir. Bu bağın en önemli unsurlarından biri de sigorta acenteleridir.” dedi.
Sigorta ve emeklilik sektörünün, finansal güvenlik ve gelecek planlaması açısından kritik bir role sahip olduğunu belirten Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, “Sigorta, beklenmedik durumların mali etkilerini hafifletirken, emeklilik sistemleri ise uzun vadeli finansal istikrarı destekliyor.” dedi.
Aracıların sektör için öneminden bahseden SEDDK Başkanı Davut Menteş, SEDDK olarak biz de sigorta aracılarının adil bir ortamda rekabet edebilmesi, sigorta sektörünün değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayabilmesi ve sigortalı memnuniyetinin artırılması ile her geçen gün sektörün bir adım daha öteye taşınmasını amaçlamaktayız.” dedi.
Sigortacılıkta prim üretiminin yüzde 54’ten fazlasını acente kanalının gerçekleştirdiğini belirten TOBB Saik Başkanı Levent Korkut, “Acentesine sahip çıkmayanların gelecek beklentisi olamaz.” dedi.