Türkiye’nin, Avrupa’ya kıyasla hala genç bir nüfusa sahip olsa da bu avantajının hızla azaldığını belirten BNP Paribas Cardif Acente Sigortacılığı ve Banka Sigortacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sertsöz, “Ülkemiz, 2024 yılında Avrupa’nın en hızlı yaşlanan ülkesi olarak dikkat çekiyor ve finansal hazırlık açısından durum endişe verici bir tablo ortaya koyuyor. TÜİK verilerine göre, 2007 yılında %7,1 olan Türkiye’deki 65 yaş ve üzeri nüfus oranı, 2023 yılında %10,2’ye yükseldi. Yine TÜİK’in projeksiyonlarına göre Türkiye’nin yaşlı nüfus oranı (65 yaş ve üstü) 2050 yılına kadar %22’ye ulaşacak. Bu oranlar, nüfusun yaşlanma hızını ve bununla bağlantılı olarak ekonomik, sağlık ve sosyal politika gereksinimleri ortaya koyuyor. Ancak yapılan araştırmalar, bireylerin emeklilik ve yaşlılık dönemleri için finansal hazırlıklarının yetersiz olduğunu gösteriyor. Öyle ki katılımcıların yalnızca üçte biri emekliliğe hazır olduklarını belirtiyor.  Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) bu soruna çözüm üretmek adına önemli bir fırsat sunuyor” dedi.

Nüfusun yaşlanmasıyla birlikte, sosyal güvenlik sistemlerinin üzerindeki yükün arttığını ve bireylerin ekonomik güvencelerini sağlamak için ek birikim ve desteklere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Gökhan Sertsöz, bu noktada BES’in, bireylerin emeklilik dönemlerinde ekonomik bağımsızlıklarını sağlamalarına yardımcı olarak yoksulluk riskini azaltabileceğinin altını çizdi. Sertsöz, Türkiye’de bireylerin BES’e katılımını teşvik etmenin, yalnızca bireysel düzeyde değil, toplumsal düzeyde de sürdürülebilir ekonomik ve sosyal yapının bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

“TES, finansal hazırlığı pozitif anlamda destekleyecek”

BES’in; devlet katkısı, düzenli birikim sağlama ve enflasyona karşı koruma gibi avantajlarıyla bireylerin emeklilikte yaşam standartlarını korumalarını sağlayabilecek önemli bir fırsat olduğunu belirten BNP Paribas Cardif Acente Sigortacılığı ve Banka Sigortacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sertsöz, “BES, devletin yüksek teşviki ile vazgeçilmez bir birikim sistemi olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla ülkemizde de uzayan yaşam sürelerinin yanı sıra emeklilik döneminde azalan gelirle birlikte zorlaşan ekonomik koşullar BES'e olan ilgiyi artırıyor. Hem birikim yapma hem de emeklilik döneminde ikinci bir maaşa sahibi olma motivasyonu Gönüllü BES'e olan katılımı cazip hale getiriyor. Özellikle, hayatımıza 2025 yılında girmesi beklenen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) ile de sistemin genişlemesi ve tasarruf bilincinin artırılması, finansal hazırlığı pozitif anlamda destekleyecektir” diye konuştu. 

Katılımcılar, BES'te istediği kadar sözleşme yaptırabilir! Katılımcılar, BES'te istediği kadar sözleşme yaptırabilir!

BES müşterileri için “Özel Müşteri Yönetimi” hizmeti

BES’in, uzun vadeli ve dinamik bir müşteri iletişimi gerektiren finansal bir hizmet sektörü olduğunu unutmamak gerektiğini vurgulayan BNP Paribas Cardif Acente Sigortacılığı ve Banka Sigortacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sertsöz, “BES katılımcıları ile ilk sözleşmeyi başlattığınız tarihten itibaren uzun yıllara dayalı bir iletişim ve hizmet kalitesi sunabilmek gerekir. Bu sebeple müşterilerimizin doğru şekilde segmente edilmesinin yanı sıra, taleplerine ve ihtiyaçlarına hızlıca cevap vermek amacıyla uzman kadromuz ile Özel Müşteri Yönetimi hizmeti sunuyoruz. Düzenli müşteri iletişimi ile; dijital yenilikler, başarılı portföy yönetimi ve avantajlı ek fayda kampanyaları hizmet anlayışımızın odak noktalarını oluşturuyor. Bu çalışmalarımızda dönemsel olarak müşterilerimize, özellikle devlet katkısını maksimum oranda kullanmaları için, ‘EK Katkı Payı ödemelerine ek fayda kampanyaları’ ile destek veriyoruz.

Emeklilik hakkı yaklaşan müşterilerimize, emeklilik planlarında daha az riskli fon önerileri sunuyoruz. Ayrıca Emeklilik Gelir Planı ile maaş ödeme seçeneği kapsamında, emeklilik döneminde ikinci maaş geliri yaratmaları önerisini yapıyoruz. BNP Paribas Cardif Emeklilik olarak, BES katılımcılarına sunduğumuz fonların yönetimini yakından takip ederek katılımcılarımızın fon getirisi ile ilgili düzenli olarak bilgilendirilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Editör: İlminur Atçı