SEKTÖR

Aon, İK profesyonellerine çalışan wellbeing’i çözümlerini tanıttı

Aon'un wellbeing konseptine ölçülebilir, sürdürülebilir ve dijital bir boyut kazandıran inovatif wellbeing çözümlerini tanıttığı lansmanda, Türkiye'nin önde gelen insan kaynakları yöneticileri, Aon'un wellbeing ekosistemindeki dijital çözüm ortakları, sigorta sektörü yetkilileri ile yerli ve yabancı wellbeing uzmanları bir araya geldi.

Risk Sermayesi ve İnsan Sermayesi konularında global deneyimi ve yerel ihtiyaçlara uygun çözümleri ile 120'den fazla ülkede müşterilerine hizmet veren Aon'un Türkiye Sağlık Çözümleri, wellbeing konseptine ölçülebilir, sürdürülebilir ve dijital bir boyut kazandıran inovatif wellbeing çözümlerini tanıttığı bir lansman yaptı.  

Türkiye'nin önde gelen insan kaynakları yöneticilerini, Aon'un wellbeing ekosistemindeki dijital çözüm ortaklarını, sigorta sektörü yetkililerini, yerli ve yabancı wellbeing uzmanlarını bir araya getiren İstanbul Swissôtel'deki etkinlik, Kurumsal Eğitmen ve Duygusal Detoks Uzmanı Reyhan Elmasri eşliğinde nefes çalışması ile başladı.  

Aon Genel Müdürü Selda Oknas Tanbay'ın açılış konuşmasının ardından Aon Sağlık ve Emeklilik Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Sinem Yalçın, Aon'un wellbeing konseptinin çıkışından özel sektörde bugünkü önemine kavuşmasına kadarki süreci anlatarak Aon'un wellbeing vizyonunu aktardı. Yalçın, bu felsefeyi ve vizyonu destekleyen Aon Küresel Wellbeing Araştırması sonuçlarını da katılımcılarla paylaştı.  

Aon Sağlık Çözümleri Direktörü Burcu Aytekin de Aon'un Wellbeing danışmanlığı süreçleri ve kapsamını anlatarak subjektif algılanan wellbeing konseptinin daha ölçülebilir ve sürdürülebilir bir temele nasıl taşındığını ortaya koydu. Aytekin, Aon'un wellbeing danışmanlığının keşif araçları arasında yer alan, Bireysel Wellbeing Değerlendirmesi, Wellbeing Olgunluk Endeksi ve yenilikçi teknolojisiyle fark yaratan wellbeing ölçüm cihazı Capsula hakkında da bilgiler aktardı.  

Aon Wellbeing ekosisteminde yer alan dijital çözüm ortaklarının tanıtımı ile devam eden etkinlikte, “Çalışan Wellbeing'inin İş Dünyasına Katkıları ve Geleceği” üzerine bir panel de düzenlendi. Katılımcıların QR kod üzerinden anlık yanıtlarla yön verdiği panele Peryön Ege Başkanı Ece Süeren Ok, Stellantis CCO'su Ayça Kayapınar Furth, Aon EMEA Bölgesi Sağlık ve Wellbeing Çözümleri Lideri Joana Coelho ve Forvis Mazars Türkiye İnsan Kaynakları Başkanı Mehmet Eronat katılım gösterdi.  

“Çalışan wellbeing'inin iş dünyasına olumlu etkilerini ortaya koyuyoruz” 
Aon Türkiye Eş CEO'su Selda Oknas Tanbay yaptığı açıklamada, “Çalışanların refahına yapılan yatırımlar, sadece bireysel mutluluğu ve sağlığı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda iş yerindeki verimliliği ve çalışan bağlılığını da güçlendirerek şirketlerin başarısını etkiliyor. Bu nedenle çalışanların wellbeing durumlarını iyileştirecek sürdürülebilir stratejiler oluşturmak, insan kaynakları profesyonellerinin öncelikleri arasında yer alıyor. Aon olarak biz de hem global hem lokal deneyimimiz ve etkin çözümlerimizle bu alanda da şirketlere danışmanlık veriyoruz. İnsan Sermayesi alanında sunduğumuz inovatif çözümlerimiz, kapsayıcılığımız ve uzmanlığımızla müşterilerimize en iyi hizmeti veriyoruz.” dedi. 

“Çözümlerimiz ile çalışanların wellbeing programlarına ilgisini artıyoruz” 
Aon Türkiye Sağlık ve Emeklilik Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Sinem Yalçın ise Aon'un wellbeing alanında sunduğu Wellbeing Olgunluk Endeksi, Bireysel Wellbeing Değerlendirmesi ve Capsula çözümleri hakkında detayları paylaştı. Wellbeing Olgunluk Endeksi'nin bir kurumsal değerlendirme aracı olduğunu söyleyen Yalçın, “Kurumlar, wellbeing stratejilerinde sürekli geliştirmeler yapsalar da bu aksiyonların onları nereden nereye taşıdığını, wellbeing yolculuğunda en iyi uygulamalara ne kadar mesafede olduklarını tespit etmekte zorlanabiliyor. Wellbeing Olgunluk Endeksi ile yakın ve orta vadeli eylemlerin planlanması için nicel bir temel oluşturuyor ve bir yol haritası belirliyoruz. Bu sayede şirketlerin durumunu değerlendirebiliyoruz. Bireysel Wellbeing Değerlendirmesi hizmetimizle de kullanıcı dostu bir değerlendirme aracı sunuyoruz. Wellbeing'in 5 boyutu olan mental, fiziksel, finansal, iş hayatı ve sosyal alanda detaylı analizler sağlıyoruz. Yerel ve global uzmanlarla geliştirilmiş 50'den fazla sorudan oluşan bu değerlendirmemizde yaklaşık 10 dakika içerisinde tüm birimlerdeki wellbeing sonuçları ve şirketin genel wellbeing ortalaması görülebiliyor.” şeklinde konuştu.   

Capsula çözümü hakkında da bilgi veren Yalçın, “Bu çözüm hücresel yaşlanma seviyesi, kardiyovasküler sağlık, vücut kompozisyonu ve psikofiziksel wellbeing alanlarında ölçümler yaparak anında bireysel ve kurumsal wellbeing tespiti yapabilen teknolojik bir cihaz. Hem bireylere hem de kurumlara gerçek, anlık ve bilimsel ölçümlere dayalı veri sağlıyor. Tüm çalışanların kullanım yapabileceği kadar belirlenen süreç sona erdiğinde, grubun dinamiklerini ve wellbeing ölçümlerini anonim olarak gösteren raporlamalar oluşturuluyor, grubun sağlıklı popülasyondan sapmaları, tespit edilen kritik demografik gruplar raporlanıyor. Eğlenceli ve kolay bir kullanıcı deneyimi sunduğu, anlık geri bildirimler verdiği için çalışanları wellbeing konusunda özendiriliyor ve böylelikle Wellbeing programlarına ilgi artıyor.” ifadelerini kullandı.