Anadolu Hayat Emeklilik’in “Herkese İyi Gelecek” odağında hazırladığı 2023 Yılı Entegre Sürdürülebilirlik Raporu, Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi’nin Entegre Raporlama Çerçevesi’ne uygun olarak hazırlandı. Rapor, Anadolu Hayat Emeklilik’in değer yaratma sürecinde kullandığı finansal ÇSY (çevresel, sosyal ve yönetişim) etkilerini ve oluşturduğu değeri somut ve ölçülebilir performans göstergeleriyle birlikte ortaya koyuyor. 

“Entegre Sürdürülebilirlik Raporumuza ‘Ekonomimize İyi Gelecek’ başlığını ekledik”

2023 Yılı Entegre Sürdürülebilirlik Raporu hakkında değerlendirmede bulunan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay şunları söyledi; “Öncelikle, geçtiğimiz 3 yılda yayımladığımız sürdürülebilirlik raporlarının ardından bu yıl ilk kez hazırladığımız Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. 2023 yılında, finansal ve finansal olmayan varlıklarımızı bir arada değerlendirerek, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) Vakfı tarafından önerilen Entegre Raporlama Çerçevesi gerekliliklerine uygun değer yaratma modelimizi oluşturduk. Modeli oluştururken, finansal, sektörel, sosyal ve insan sermayesi öğelerimiz ile sürdürülebilirlik odaklarımızı eşleştirdik. Tüm odak alanlarımız için temel performans göstergelerini belirledik. Böylece, dünyamız, ülke ekonomisi, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için yarattığımız değerin bir özetini sunmayı hedefledik. Yarattığımız bu değerleri, katkı sağladığımız Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'yla eşleştirdik. Bu yıl hazırladığımız raporun “entegre sürdürülebilirlik raporu” olması sebebiyle geçtiğimiz yıl “Müşterilerimize İyi Gelecek”, “Dünyamıza İyi Gelecek” ve “Çalışanlarımıza İyi Gelecek” olarak 3 ana başlıkta hazırladığımız raporumuza, “Ekonomimize İyi Gelecek” başlığını da ekledik. Bu başlıkta; sorumlu yatırımlarımızdan, etki yatırımcılığından, ekonomiye olan katkılarımızdan ve yarattığımız değerden bahsettik. Bunun yanında 2023 yılında, yöneticilerimizin katıldığı bir çalıştay gerçekleştirerek, değişen hedef ve stratejilerimiz, düzenleyici kurumların ve paydaşların beklentileri ışığında önceliklerimizi güncelledik. Bu yılki raporda bulunan sosyal ve çevresel verilerin, bağımsız bir güvence sürecinden geçirildiğini ve bu süreç sonunda bağımsız bir rapor temin edildiğini de mutlulukla ifade etmek isteriz. Alınan bu rapor, denetime konu alanlarla ilgili Entegre Sürdürülebilirlik Raporumuzda yer verilen verilerin raporlama kriterlerine uygun olarak sunulduğuna ilişkin paydaşlarımıza teminat vermektedir. Raporumuzun bağımsız bir güvenceden geçmiş olması, sürdürülebilirlik çabalarımızın ve raporlamamızın kalitesini artırarak, şirketimizin sürdürülebilirlik performansının daha da güçlenmesine vesile olmuştur.”

“Karbon ayak izimizi her yıl dengeliyoruz”

AgeSA desteği ile Yöret Vakfı’ndan “Afetlerde Yaşlı Yetişkinlere Destek Kılavuzu” çıktı AgeSA desteği ile Yöret Vakfı’ndan “Afetlerde Yaşlı Yetişkinlere Destek Kılavuzu” çıktı

Atalay sözlerine şöyle devam etti; “Hayat ve emeklilik branşlarında faaliyet gösteren bir şirket olarak, iklim eylemi için üstlendiğimiz temel sorumlulukları faaliyetlerimizin çevresel etkilerini azaltmak ve yatırım kararlarımızda çevresel etkileri gözetmek olarak tanımlıyoruz. 2016 yılından beri faaliyetlerimizden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını yenilenebilir enerji projelerine katkıda bulunarak dengeliyoruz. 2021 yılı itibarıyla ise ofislerimizde kullandığımız elektriğin yeşil enerji kaynaklarından sağlandığını şeffaf şekilde belgelemek ve kaynağını doğrulamak amacıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) temin ediyoruz. 2024 yılında da şirket faaliyetlerimizden kaynaklanan 2023 yılına ait karbon ayak izini yine bir yenilenebilir enerji projesine katkıda bulunarak dengeledik”.